Julmys på Torreby!

Även om jag är infödd skånetös från allra första början har jag ändå vuxit upp i mellersta Bohuslän, på ett litet område som heter Torreby. Torreby har allt man kan önska sig – klipporna och saltvattnet i Gullmarsfjorden, bokskogen, ängarna, bergknallarna med underbar utsikt och inte minst allt folk och fä :)! Och Torreby slott från 1887 (tror jag…) en ”sommarstuga” till godsägaren på den tiden… Säkerligen en norrman (inte mycket har förändrats med andra ord… ;)) Idag är Slottet kombinerat klubbhus och shop för golfklubben, restaurang och hyreshus… Inte illa att ha en lägenhet i ett slott… 🙂 Illustrationen ovan är ett julkortsuppdrag som jag hade förra året – Torreby Slott som Pepparkakshus!

Ett gäng driftiga Torrebybor har startat upp en bygdeförening för att värna om området. Själv har jag fått äran att designa deras logga…

Lilla Bastun och piren nere vid badplatsen, Apelviken.

Bland annat anordnar bygdeföreningen olika aktiviteter under året. Nu är det naturligtvis dags för den årliga ljus- och tomtestigen! 🙂 Det är ett tips för alla er som bor i krokarna runt västkusten norr om Göteborg – åk till Torreby på Julmys den 4e december! Har hört ryktas att det kommer finnas julpyssel, promenad, kaffe, korv, peppisar, några marknadsstånd (ett gäng av mina julkort till exempel!), en favorit i repris där barn kan skänka ”älskade färdiglekta leksaker” som skickas till barn som inte har så gott om leksaker, och en massa annat!

Deras hemsida hittar du här – torreby.se  – kika in på Galleriet, där hittar du vackra fotografier över området. Bland annat ett gäng av mina egna pärlor av Torreby i höst- och vinterskrud!

Och som sagt – 4e december 16-19! 🙂

1 kommentar

Under AKVARELL, GRAFISK DESIGN, Högtid, ILLUSTRATIONERNA, Tips

Ett svar till “Julmys på Torreby!

  1. Åhhh vilket fint julkort och vad du fick mig att längta hem med den lilla storyn om Torreby :)… vilken idyll allså

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s