Håll dig frisk!

Nu stundar förkylningstider! Alltid riskfyllt med skolstarter och återinrättningar på jobbet. Speciellt dagisbarn är giftiga… Mig lyckas de knipa nästan direkt. Men inte längre! 😀 Har kommit över ett recept på ingefärsté. Ingefära ska ju vara vansinnigt nyttigt säger de… Ja, ni vet, de som vet… 😉 Och det är väldigt enkelt att göra:

Ta en stor kastrull och fyll med vatten (inte upp till kanten – måste finnas god mariginal för kokning). Skär upp en citron och lägg i. Skala och skiva eller riv  en ingefärsrot (river du så använd en teboll). Tillsätt 5 msk honung och en kanelstång. Koka upp och låt sjuda i ungefär 10 minuter. Klart!

Går bra att frysa in om man vill men i dessa tider är det nog bäst att pimpla på… 😀 Jag gillar när det är lite drag så jag brukar låta några bitar ingefära ligga kvar i flaskan. Prova får ni se om det hjälper!

Annonser

5 kommentarer

Under Recept & Mat, Tips

5 svar till “Håll dig frisk!

    • Under förutsättning att man inte tycker illa om ingefära… Men det säger sig ju självt! 😀 Jag tycker till och med att det är ganska gott. Kan bli rätt starkt så jag brukar inte dricka några jumbokoppar utan tar en liten kopp på morgonen eller kvällen. Har blivit lite mysfaktor över det! 🙂

    • Linda Hollems

      Najs, och det funkar sager du. Far testa det har… forkylningstider ar pa vag har ocksa.

    • Fungerar ännu så länge i alla fall! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s