Rabarbersaft

Har kommit över ett smarrigt recept på rabarbersaft. Första satsen gjorde jag redan i början av sommaren men det är lika bra att passa på så länge det finns rabarber att plocka!

Gör så här:

Skiva 3kg. rabarber och 1-3 citroner.

Blanda rabarberna och citronerna med 25gr. vinsyra i ett stort kärl.

Koka upp 2l. vatten och häll det över rabarberna.

Täck över och låt stå i 24 timmar.

Sila genom durkslag och eventuellt vidare genom silduk.

Rör i knappt 2kg. socker, lite i taget. Fortsätt röra tills allt socker har löst sig.

Tappa upp på flaskor.

Saften fungerar utmärkt att tappa upp i plastflaskor och frysa in så har man sommar när man vill på året! ♥

 Jättegott med några skivor melon till… Eller bullar… Eller rabarberpaj såklart! 😀

Annonser

2 kommentarer

Under Recept & Mat

2 svar till “Rabarbersaft

  1. Linda Hollems

    Så härligt det ser ut. Blandar man ut det med vatten sedan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s