Fondue med kött OCH choklad!

köttfondue

I helgen hade vi goda vänner här på fondue-kväll. Det var väldigt trevligt och mycket gott! 😀

Vi har alltid gjort fondue med olja men sedan vi fick en fantastiskt god ”Kinesisk fondue” på en restaurang i Schweiz för ett par år sedan har vi börjat använda den metoden istället.

Skala och grovhacka 1 morot, 1 palsternacka, 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta.

Lägg i en kastrull och häll på 1,5l. vatten, 4msk. oxfond och en skvätt rött vin.

Koka upp och låt småkoka i ca 45min. (tills ungefär 1l. återstår).

Sila av och koka upp igen – häll upp i fonduegrytan och börja kalaset!

Ett tips är att doppa både kött och grönsaker.

Självklart måste man ha massor av goda tillbehör!

Vill man ha ännu mer smak går det utmärkt att ha i fler kryddor som till exempel chili eller paprika men det här receptet är en jättebra grundbuljong.

 chokladfondue

Efterrätten fortsatte vi med samma tema och smaskade chokladfondue tills det började sippra ut genom öronen! 😀

Koka upp 1dl. vispgrädde och blanda ner 200gr. mjölkchoklad och låt den smälta… Doppa!

Det mesta är gott att doppa – frukt, bär, skumgodis, gelégodis… Mmmm!

 

Annonser

4 kommentarer

Filed under Recept & Mat

4 responses to “Fondue med kött OCH choklad!

  1. Åh vad gott. Det här måste jag testa. Smaskens :).

  2. Tammy

    Underbart gott och fantastiska fotografier! Trevlig helg. Kram 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s