Skaldjurs-cheesecake

påskbuffé 05

De senaste åren har den här smarriga skaldjurscheesecaken varit ett måste på vår påskbuffé. Minns inte var jag hittade receptet men den är otroligt god och förvånansvärt enkel att göra. Här kommer receptet så kan ni testa själva!

Smält 75gr. smör. Smula 200gr. kavring i en matberedare, häll över smöret och mixa. Tryck ut smulorna över botten och upp en bit på kanten på en form med löstagbar kant (ca 24cm i diameter). Låt formen stå minst en timme i kylen.

Skala 500gr. räkor (vikten inkl. skal) och grovhacka tillsammans med 100gr. kräftstjärtar (avrunnen vikt). Skala och hacka en liten rödlök och en halv dl. dill. Riv 2msk. färsk pepparrot.

Blanda 400gr. rumsvarm Philadelphiaost och 2dl. crème fraiche. Rör därefter ihop alla ingredienser och smaka av med salt. Bred fyllningen över bottnen, täck med plastfolie och låt stå kallt i minst 4 timmar. Ta ut cheesecaken en stund före servering och garnera med citron, löjrom och dill.

Lycka till! 😀

Annonser

4 kommentarer

Filed under Recept & Mat

4 responses to “Skaldjurs-cheesecake

  1. Det här receptet måste jag testa. Ser otroligt gott ut!

  2. Apartment Couture

    inte klokt vad gott det låter hur kan jag ha missat det här. Lite som matjessilltårtan jag brukar göra men tagen till andra höjder…. mmmmmm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s