Inlagd gurka

saltgurka

inlagd gurka

Härliga gurktider! Har lagt in ättiksgurka och saltgurka – mmmm! 😀 Passa på att lägga in nu när det finns så mycket fin Västeråsgurka i affärerna! Ja, det finns säkert fler sorter men just Västeråsgurkan finns ju överallt så här års. Här ska ni få enkla recept på smaskiga tillbehör:

Inlagd gurka/Ättiksgurka

Skiva 10st Västeråsgurkor (eller liknande). Blanda 1l vatten och 0,5dl salt och lägg i gurkorna. Låt stå kallt över natten.

Gör en lag på 7dl socker, 3dl ättika och 4 dl vatten. Låt koka i 10min. Varva sedan gurkan med krondill (ca ett knippe) och 1-3tsk gult senapsfrö i burkar. Slå över lagen.

Saltgurka

  • 1kg Västeråsgurka eller liknande
  • 1l kallt vatten
  • 0,75dl salt
  • 1 knippe krondill
  • 1msk dillfrön

Häll saltet i vattnet och rör tills det lösts upp. Varva gurkor, hela eller skivade, med dillen och häll på saltlagen. Låt stå kallt minst ett dygn.

Gott! 😀

Annonser

2 kommentarer

Under Recept & Mat

2 svar till “Inlagd gurka

  1. Åhhh så mysigt att göra själv. Vilket bra tips. Det måste jag testa!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s