Egen Habanerokrydda

habanero

Under sensommaren skördade vi frukten från vår senapshabanero, en väldigt stark chillisort. Sedan torkade vi de iugn (ca 75° – hur länge beror på hur stora frukterna är, plockade ur efter hand de kändes torra).

habaneropulver 01

Nu har vi kommit till skott och malt ner alltihop till ett habaneropulver. Fungerade utmärkt att använda stavmixer – bra att tänka på att lägga ett papper över så inte det fina pulvret far iväg… Bränner i näsan och på läpparna!

habaneropulver 02

Nu har vi en burk till matlagningen i höst och vinter. Och det är starkt… Väldigt starkt! Ska bli gott! 😀

Annonser

2 kommentarer

Filed under Recept & Mat

2 responses to “Egen Habanerokrydda

  1. Så otroligt fräscht med sin egen skörd. Väldigt starkt haha. Kanske mer för Kaj då 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s